Filmska OŠ

POZOR, ZAČENJA SE FILMSKA OSNOVNA ŠOLA!

Filmska osnovna šola (FOŠ ) je 5-letni projekt Art kino mreže Slovenije (AKMS), ki bo z brezplačnimi programom strokovnih usposabljanj s šolskim letom 2017/2018 začel krožiti po kinematografih AKMS, kulturnih domovih in osnovnih šolah po Sloveniji. FOŠ je namenjen vsem strokovnim delavcem osnovnih šol, strokovnim delavcem na področju filma in filmske vzgoje ter študentom programov področij filma in avdiovizualne dejavnosti. V sodelovanju s Slovensko kinoteko se vzpostavlja tudi informacijsko spletišče filmske vzgoje Šola filma (www.solafilma.si), kjer nas boste lahko spremljali od oktobra naprej.

V FOŠ se aktivno vključite z udeležitvijo na kateremkoli dogodku projekta v času njegovega trajanja. Če želite, da vas obveščamo o aktualnem dogajanju, pišite na naslov filmska-os@artkinomreza.si.1. KAJ JE FILMSKA OSNOVNA ŠOLA ?
Filmska osnovna šola (FOŠ ) je 5-letni projekt Art kino mreže Slovenije (AKMS), ki z brezplačnimi in raznovrstnimi strokovnimi usposabljanji in informacijskim spletiščem kontinuirano in sistematično krepi kompetence strokovnih delavcev na področju filma in filmsko-vzgojnih vsebin ter širi njuno dostopnost.

2. KAKO BO FOŠ DELOVALA?
V naslednjih štirih šolskih letih bo FOŠ s programom strokovnih usposabljanj, ki ga bomo vsako šolsko leto posebej oblikovali skupaj s strokovnimi delavci, krožil po kinematografih AKMS, kulturnih domovih in osnovnih šolah po Sloveniji. V sodelovanju s Slovensko kinoteko se z jesenjo vzpostavlja tudi informacijsko spletišče filmske vzgoje Šola filma (www.solafilma.si).

3. KOMU JE FOŠ NAMENJEN?
FOŠ je namenjen vsem strokovnim delavcem osnovnih šol, strokovnim delavcem na področju filma in filmske vzgoje ter študentom programov področij filma in avdiovizualne dejavnosti.

4. KAKO SE VKLJUČITE V FOŠ?
V FOŠ se aktivno vključite z udeležitvijo na kateremkoli dogodku projekta v času njegovega trajanja (šolsko leto 2017/18–2020/21). Če želite prejemati obvestila o aktualnem dogajanju, pišite na naslov filmska-os@artkinomreza.si.

5. KDAJ ZAČNEMO?
S programom strokovnih usposabljanj začnemo v mesecu oktobru 2017.

6. KAM SE OBRNETE ZA VSA OSTALA VPRAŠANJA?

Petra Gajžler, vodja projekta
M: 040/778-302
E: petra.gajzler@artkinomreza.si

Marina Katalenić, koordinatorka
M: 040/778-301
E: filmska-os@artkinomreza.siSTROKOVNO USPOSABLJANJE I: Filmska vzgoja v učilnici in v kinu (2017/2018)

Program sestavljajo trije moduli, ki se bodo izvedli po različnih krajih v Sloveniji in katerih namen je spoznavanje z osnovami filmske vzgoje.

1. Uvodni modul: Filmska vzgoja v učilnici in v kinu
Na uvodnem modulu bo poleg predstavitve projekta potekalo tudi strokovno srečanje na temo filmske vzgoje v šoli, na katerem bodo sodelovali dr. Robi Kroflič, Barbara Kelbl, Živa Jurančič in Petra Slatinšek.

2. modul: Hospitacije na šolskih projekcijah v kinodvoranah
Modul hospitacij bo udeležencem omogočal usposabljanje z opazovanjem vodene šolske projekcije s pogovorom. Filmsko-vzgojno dejavnost bodo vodile Živa Jurančič, Barbara Kelbl, Irena Matko Lukan, Mirjam Milharčič Hladnik, Ana Peršič in Martina Peštaj.

3. modul: Delavnica »Kaj je kino«?
Pod vodstvom kinooperaterja Javnega zavoda Kinodvor, Bojana Bajsiča, bodo udeleženci spoznavali filmsko projekcijo v kinu. Ugotavljali bodo, zakaj je kino tak, kakršen je, kaj se v njem dogaja v dvorani in kabini (svetloba, zvok) in kako se na te fizične pojave odziva gledalec

Dodatna dejavnost: FOŠ bo v tem šolskem letu omogočil strokovnim delavcem osnovnih šol brezplačne oglede izbranih filmov v posameznih kinih AKMS.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

 
Avgust 2018
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(0)
 
Poišči
 
Prireditve
 
Kino
 
Otroci
 
Galerija
 
Abonma
 
Muzej
 
Glasilo Slamnik
 
Založništvo
 
Info
 
Nakup vstopnic