Najem prostorov

Tomčevo dvorano Kulturnega doma Franca Bernika lahko tudi najamete. Več informacij o tem boste dobili pri Juretu Matičiču preko elektronske pošte jure@kd-domzale.si ali na telefonu 01/722 50 50.

Spodaj je popis tehnične opreme, ki je na voljo v dvorani in mere našega odra.

OZVOČENJEMikrofoni:
- 2 x brezvrvični ročni SENNHEISER ew 135 G3
- 2 x brezvrvični ročni AKG HT 400
- 2 x brezvrvični naglavni AKG PT 400
- 1 x brezvrvični naglavni COUNTRYMAN E6i earset
- 2 x vrvični SENNHEISER E 935
- 3 x vrvični SHURE Beta 58
- 2 x vrvični SM81
- 4 x vrvični AKG D770
- 1 x vrvični SHURE Beta 52

Stojala za mikrofone:
- 12 x K&M žirafa

Pasivne zvočne skrinje:
- 4 x Peavey Hisys (350W)
- 2 x Peavey Hisys (150W)

Aktivne zvočne skrinje:
- 2 x JBL EON 10 (140W)
- 1 x JBL PRX-518S (subwoofer)

Pasivni monitorski sistem:
- 2 x Peavey SP115M (200W)

Mešalne mize in procesorji:
- 1 x Allen & Heath GL 2400
- 1 x Soundcraft MFX 12/2
- 1 x Lexicon ALEX efekt procesor
- 1 x Drawmer MX30 dinamični procesor
- 1 x Peavey Q231 grafični EQ
- 1 x Dolby 650 Digital Surround (za potrebe kino ozvočenja)

Ostalo:
- CD predvajalnik Technics
- CD predvajalnik Tascam CD200
- Kasetni predvajalnik Technics
- DVD predvajalnik DENON DN-V100P

OSVETLITEV

Mešalni pult:
- 1 x Strand Lighting 200 (48 kanalov)

Reflektorji:
- 4 x Profil. ALTMANN (1200W)
- 18 x PC (1000W)
- 8 x Fresnel
- 4 x mini Profil. (650W)

PROJEKCIJA

Projektorji:
- 1 x ERNEMANN 15 (5000 m), 35mm kino projektor
- 1 x SANYO PLC-XU38
- 1 x PANASONIC PT-DW6300
- 1 x PANASONIC PT-LB90NTE

Platna:
- 1 x projekcijsko platno TEMPORALE FUME 220 (primerno za »back« projekcije, namesti se na gledališke vlake, dimenzija: 5,20 x 5,70)
- 1 x projekcijsko platno EUROSCREEN MAJOR PRO (fiksno, dimenzija: 7 x 5,25)

OSTALA OPREMA
- 1 x koncertna školjka WENGER
- 3 x zborovske stopnice WENGER
- 4 x odrski praktikabli 100 x 200 cm

* uporaba dvorane se ne račune za prireditve, opredeljene v pogodbi med Občino Domžale in Kulturnim domom Franca Bernika Domžale

Cenik ponudb oddaje dvorane oz. skupne organizacije prireditev velja za uporabo enega termina, ki obsega osnovno pripravo dvorane in odra z do štirimi urami priprav ter do štirih ur trajajočo prireditev. Kulturni dom poskrbi za osnovno pripravo dvorane s tehničnimi sredstvi, s katerimi razpolaga Kulturni dom, biljetersko in garderobersko službo, požarno varnost ter dežurnega tehnika in odgovorno osebo za nemoten potek in varnost prireditve. Dežurni tehnik lahko opravlja za uporabnika dvorane le osnovno manipulacijo luči in enostavnejšega ozvočenja, oz. samo srednje zahtevno lučno manipulacijo ali srednje zahtevno ozvočenje.

Kulturni dom priporoča uporabnikom dvorane, da obiskovalci vstopajo v dvorano z vstopnicami (tudi če ni vstopnine), ker se tako lahko izognemo neprijetnostim ob vstopu v dvorano in iskanju ugodnega sedeža za povabljene in tiste, ki pridejo nekoliko kasneje. Z vstopnico, ki jo pripravi Kulturni dom, se izraža tudi odnos posameznika do prireditve.

V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale je tudi Klub, ki ga upravlja samostojni podjetnik Marjan Kocman, ki opravlja storitve sprejema in pogostitve za uporabnike prostorov. Cena sprejemov oz. pogostitev je odvisna od neposrednega dogovora in naročila z najemnikom kluba. Sprejeme lahko za uporabnika dvorane opravljajo tudi drugi izvajalci (registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti), a je v tem primeru potrebo skleniti dodatno pogodbo za uporabo avle.

Za opravljene storitve kulturnega značaja oziroma skupno organizacijo se ne obračunava DDV (13. točka 26. člena zakona o DDV), medtem ko je za vse ostale usluge oddaje prostorov in storitev potrebno zaračunati še 22 % DDV.


CENIK NAJEMA IN STORITEV KULTURNEGA DOMA FRANCA BERNIKA DOMŽALE vezanih na uporabo prostorov


Cenik ponudb uporabe dvorane  obsega :
1. vrednost najema ( prva vrednost) in 
2. vrednost stroškov storitev ( druga vrednost), povezanih z uporabo prostorov. 

Velja za uporabo enega termina, ki obsega osnovno pripravo dvorane in odra z do 3 urami priprav/generalke ter do štirih ur trajajočo prireditev. Kulturni dom poskrbi za osnovno pripravo dvorane s tehničnimi sredstvi, s katerimi razpolaga Kulturni dom, biljetersko ( hostesno) in garderobersko službo, požarno varnost, 1 dežurnega tehnika za osnovno zvočno in svetlobno tehniko ter odgovorno osebo za nemoten potek in varnost prireditve. Dežurni tehnik lahko opravlja za uporabnika dvorane le osnovno manipulacijo luči in enostavnejšega ozvočenja, oz. samo srednje zahtevno lučno manipulacijo ali srednje zahtevno ozvočenje. V primeru tehnično zahtevnejših prireditev, ki zahtevajo prisotnost 2 tehnikov, se to dodatno plača po opravljenih urah. 
Kulturni dom priporoča uporabnikom dvorane, da obiskovalci vstopajo v dvorano z vstopnicami (tudi če ni vstopnine), ker se tako lahko izognemo neprijetnostim ob vstopu v dvorano in iskanju ugodnega sedeža za povabljene in  tiste, ki pridejo nekoliko kasneje. Z vstopnico, ki jo pripravi Kulturni dom, se izraža tudi odnos posameznika do prireditve.
V Kulturnem domu Franca Bernika Domžale deluje tudi Klub v souporabi s podjetjem Voltera, d.o.o, ki lahko opravlja storitve sprejema in pogostitve za uporabnike prostorov. Cena sprejemov oz. pogostitev je odvisna od neposrednega dogovora in naročila s souporabnikom kluba.  Sprejeme lahko za uporabnika dvorane opravljajo tudi drugi izvajalci (registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti). Plačljiva uporaba avle je mogoča tudi v primeru najema ob porokah, jubilejih… po predhodnem dogovoru s sklenitvijo pogodbe z KDFBD.  

Za opravljene storitve uporabe dvorane in drugih  prostorov ter druge storitve potrebno zaračunati še 22 % DDV.

Direktorica ima pravico ob posebnih priložnostih odobriti do 20 % komercialni popust, o katerem je dolžna obvestiti Svet Zavoda.
Cenik je potrdil Sveta zavoda in se uporablja od 1.3. 2020 dalje.

Direktorica
Cvetka Zalokar-Oražem

CENIK PONUDB KULTURNEGA DOMA FRANCA BERNIKA DOMŽALE
vezanih na uporabo prostorov Menačenkove domačije

Objekt Menečenkove domačije sestavljata tri enote prostorov:
- nekdanji stanovanjski del, ki je urejen kot kulturnozgodovinski spomenik
- nekdanji gospodarski del objekta, ki je urejen kot razstavni prostor
- podstrešni del celotnega objekta

Nekdanjega stanovanjskega dela, ki ga želimo ohraniti kot kulturno zgodovinski spomenik, zaradi režima varovanja muzejskih predmetov ni mogoče oddati v uporabo zunanjim koristnikom razen v primerih, vezanih na kulturnozgodovinska predavanja in predstavitve za zaključene skupine.

Nekdanji gospodarski del objekta in podstrešje je mogoče oddati zunanjim koristnikom v času, ko ti prostori niso uporabljeni za javni ogled razstav v organizaciji Kulturnega doma Franca Bernika in pod pogojem, da prostori niso uporabljeni v komercialne namene oz. so namenjeni za društvene aktivnosti na področju ustvarjalne kulture oz. kulturne dediščine.


Cene ne vključujejo DDV.

Definicija komercialnega namena : najemnik ob programu, ki se odvija v prostorih Menačnikove domačije obiskovalcem ali udeležencem obračuna svojo storitev ali program. 
September 2020
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30