Kulturni dnevi

KULTURNI DAN PO DOMŽALSKO

Ponujamo tri različice vsebinsko bogatih kulturnih in tehniških dni. Naše mesto namreč skriva mnogo zanimivosti in prav je, da jih spoznajo tudi mlade generacije!

Slamnikarski sprehod /OŠ, SŠ
Med raziskovalnim sprehodom skozi mesto bomo čas zavrteli nazaj in skočili v obdobje, ko so bile domžalske ulice precej drugačne kot danes. Na sprehodu bodo mladi spoznali okoliščine, ki so botrovale k nastanku Domžal, s pomočjo različnih nalog in pripomočkov bodo opazovali kako se je mesto spreminjalo skozi čas in kako je na spremembe vplivalo slamnikarstvo. 
Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur / na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnina v muzej, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1 evr.

Domžalski kulturni potep / OŠ, SŠ
Sestavite si svoj kulturni dan in se odpravite na potep po raznolikih kulturnih prizoriščih v središču našega mesta! Izbirate lahko med programi, ki jih nudimo v Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Glede na vaše želje in interese se dogovorimo o vsebinskih poudarkih dneva dejavnosti. Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.
Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur/ na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnine, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1 evr.
*Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.

Kino dan / OŠ
Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »kino dneva«.
Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 6 eur (vključena kino vstopnica, vodstvo in delavnica). Spremljevalci brezplačno. 
December 2018
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
Danes
(2)
18:00
ZVEZDA JE ROJENA
A star is born
glasbena drama
20:30
KURSK: PREKLETSTVO GLOBINE
Kursk
zgodovinska drama
 
Poišči
 
Prireditve
 
Kino
 
Otroci
 
Galerija
 
Abonma
 
Muzej
 
Glasilo Slamnik
 
Založništvo
 
Info
 
Nakup vstopnic