Filmski večeri v Arboretumu


Poleti bomo filme gledali v Arboretumu!

Kar 18 večerov, vsak četrtek, petek in soboto med 22. julijem in 28. avgustom bomo na prostem in pod zvezdnim nebom lahko sproščeno uživali v dobri filmski družbi v izvedbi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale oziroma Mestnega kina Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Filmske večere pričenjamo z brezplačno projekcijo digitalno restavrirane slovenske filmske klasike Tistega lepega dne. Sledile bodo premiere letošnjih oskarjevcev (Oče – The Father, Minari), posebne projekcije (Lovci na tartufe, Hrupna soseda, Anette, Gospa z vrtnicami), naša prva projekcija s kužki (Sinovi burje), koncert filmske glasbe Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik ter predpremiera novega dokumentarnega filma Divja Slovenija.

Se vidimo v Arboretumu!


PRODAJA VSTOPNIC
Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, na vstopnice.arboretum.si ter pri blagajni Mestnega kina Domžale, na www.kd-domzale.si in www.mojekarte.si (nakup prek portala Mojekarte ter na blagajni Mestnega kina Domžale je na dan projekcije mogoč le do 14. ure). Cena vstopnice je 5 €, projekcija slovenske klasike Tistega lepega dne pa je brezplačna. Za invalide na invalidskih vozičkih je vstop brezplačen. Cena vstopnice za otroke, šolarje do 15. leta, invalide* in brezposelne* je 2,50 €.
Filmoljubcem je na voljo tudi posebni paket vstopnic po ceni 20 € za 5 predstav. 
Za nakup vstopnic lahko vnovčite tudi darilne bone in brezplačne vstopnice Mestnega kina Domžale.

KJE SO PROJEKCIJE IN KDAJ BO PARK ZVEČER ODPRT?
Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku ob vhodu v park. Projekcije se pričnejo ob 21.00, od 19. avgusta pa ob 20.30. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč eno uro pred projekcijo. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica za ogled filma ne velja.

ČE BO NAPOVEDANO SLABO VREME?
Ob slabem vremenu se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, na Facebooku in Instagramu. Ker je v dvorani na voljo le omejeno število sedežev, bo v nedeljo na voljo še ena dodatna projekcija odpadlega filma, prav tako v Mestnem kinu Domžale (točna ura projekcije bo objavljena na spletu). Za nadomestne projekcije priporočamo rezervacijo, saj je število sedežev v dvorani omejeno. Če se nadomestne projekcije v dvorani ne boste udeležili, lahko svojo vstopnico zamenjate za katerokoli drugo projekcijo na Filmskih večerih v Arboretumu, za katerokoli filmsko projekcijo v Mestnem kinu Domžale ali pa se na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, dogovorite za vračilo kupnine.

TRAVNIK JE NAŠ AVDITORIJ
Projekcije se odvijajo na prostranem travniku, kjer bodo na voljo stoli, razporejeni v primerni varnostni razdalji. Na projekcijo lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjenih tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Tudi poletni večeri so lahko hladni, zato priporočamo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma.

VARNO V KINO
Projekcije se izvajajo v skladu z aktualnimi pravili in priporočili NIJZ-ja.
 
FILMSKA KAVARNA
Ob prizorišču projekcij bo odprta tudi filmska kavarna, kjer bodo na voljo filmska pijača in jedača.

*Za nakup vstopnice po znižani ceni je potrebno predložiti ustrezno dokazilo statusa.


 
Januar 2022
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31