Avbe, peče, rute in zavijačke …

… vsaka s svojo pripovedjo, kako so se ženske pokrivale nekoč. Ponovno odpiramo razstavo v sodelovanju z ga. Veroniko Pogačar, nagrajenko Občine Domžale za ohranjanje slovenske oblačilne dediščine. Nadaljujemo s predstavitvijo pokrival ženskih narodnih noš, povezanih z Domžalami in okoliškimi kraji. Predstavljeno zbirko bodo spremljale fotografske upodobitve prazničnih noš, ki so jih nosile domačinke ob posebnih dogodkih 20. stoletja v Domžalah in okolici.

Razstava bo na ogled v prilagojenem odpiralnem času: od torka do petka od 16. do 19. ure ter ob sobotah od 9. do 11. ure.

Naslov razstave že sam po sebi obljublja – Janez Praprotnik, akademski slikar in grafik, pa to tudi stori. Grafike, kolaži, slike, tiski, zloženke, ploski materiali, v obliki Janezovih idej, nas bodo tokrat gostile na – kot pravi – poslovilni razstavi.

Razstava bo na ogled v prilagojenem odpiralnem času: od torka do petka od 16. do 19. ure ter ob sobotah od 9. do 11. ure.





Z veseljem sporočamo, da je Slamnikarski muzej odprl svoja vrata. Ogledate si lahko stalno razstavo 300 let slamnikarstva na Domžalskem,  tematsko razstavo Pletemo kite (v sodelovanju s KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja) in obiščete muzejsko trgovinico z bogato ponudbo slamnikov, tudi v sodelovanju z Izdelki iz slame Ana Cajhen.

Za obisk družin in manjših skupin vam nudimo vodene oglede, ki jih lahko predhodno naročite na e-naslov slamnikarski.muzej@kd-domzale.si. Za najmlajše obiskovalce je v muzeju dostopna mobilna aplikacija Legenda o domžalskem slamniku.

Veselimo se vašega obiska!

SLAMNIKARSKI MUZEJ

Slamnikarski muzej
dokumentarni film /  Maiden / režija: Alex Holmes / scenarij: Alex Holmes / nastopajo: Tracy Edwards, Jo Gooding, Nancy Harris, Angela Heath, Marie-Claude Heys, Sally Hunter, Jeni Mundy, Dawn Riley, Tanja Visser, Mikaela Von Koskull, Claire Warren / 2018, Velika Britanija / distribucija: Demiurg / 97’ / IMDb

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

JADRALKE

avto KINO Domžale
Maiden
dokumentarni film
parkirišče bivše Metalke
 
April 2024
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30