Žive(le) počitnice!Dragi učenci, drage učenke, predšolski otroci, spoštovani starši,

Pred nami so prve letošnje počitnice in pred vami nekaj idej za preživljanje aktivnih počitnic. Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnih dogodkih in delavnicah, ki vas bodo kulturno obogatili in kjer se boste naučili veliko novega.

Za vas so jih pripravili KD Franca Bernika, CZM Domžale in Knjižnica Domžale. Tokrat v malce drugačni obliki, kot smo bili vajeni. Zaradi trenutnih še veljavnih ukrepov vam torej ne moremo ponuditi aktivnosti, ki jih izvajajo različna društva in organizacije, pa čeprav bi si vsi skupaj močno želeli. A kljub vsemu nam narava v našem mestu in tudi okolici ponuja obilo možnosti za izlete in sprostitve. Tokrat vam je lahko v pomoč tudi ravnokar izdana planinska karta Domžal z okolico, kjer boste zagotovo našli poti, ki jih v naši ali sosednjih občinah še niste prehodili, vrhov, ki ponujajo lepe razglede ter krajev, kjer boste lahko priča tudi kulturnim doživetjem. Naši športni parki prav tako nudijo obilico zabave, sprehodi ob Kamniški Bistrici so prijetni tudi v zimskem času, Šumberk nudi obilico možnosti za aktivnosti, lahko pa se odločite in spoznate tudi našo učno Čebelarsko pot. Raziskujete lahko peš ali s kolesi – bodite pozorni na nove kolesarske označbe, ki vas bodo popeljale skozi širšo okolico. Če ste ljubitelji snega, lahko obišče Domžalski dom na Mali planini. Če želite umiriti svoj um, pa se sprehodite po sproščujoči poti okoli ribnika Črnelo. Idej za aktivnosti je veliko in verjamem, da bo vsak izmed vas našel kaj za sebe in svoje najmlajše.

Želim si, da bi k vsem naštetim aktivnostim lahko dodali še različne skupinske vadbe in športne aktivnosti, saj na tak način ne krepimo samo sebe in svojega zdravja, temveč tudi medsebojne odnose, prijateljstva. Verjamem, da se bomo lahko kmalu skupaj veselili!
Naj bodo počitnice sončne, varne, zabavne in predvsem brezskrbne.

S prijetnimi pozdravi, 

Podžupanja, 
mag. Renata Kosec

Vse dejavnosti so brezplačne, na voljo pa bodo na internetnih straneh Centra za mlade Domžale, Knjižnice Domžale, Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ter Domžalca in Visit Domžale.

Velika večina dogodkov je spletnih in so na voljo ob označenih urah. Na dogodke, ki bodo potekali preko Zooma, se je potrebno prijaviti na elektronski naslov, ki je naveden ob dogodku. Pri dogodkih, ki bodo potekali v živo, vas prosimo, da upoštevate varnostna navodila NIJZ-ja, nosite zaščitno masko in držite varno medsebojno razdaljo.

 
Avgust 2022
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31