Galerija Domžale: Poslanstvo in osebna izkaznica

Galerija Domžale deluje kot ena od profesionalnih umetniških dejavnosti Kulturnega doma Franca Bernika v Domžalah. Skrbi za predstavitve del izobraženih likovnih in vizualnih umetnikov, pri čemer postavlja na prvo mesto odnos s publiko.
 
Da bi ponudila zanimiv prerez ustvarjalnosti, skrbi za razstave različnih umetnikov na likovnih in vizualnih področjih: slikarstva, kiparstva, risbe, grafike, grafičnega oblikovanja, industrijskega oblikovanja, fotografije, performansa, sodobnih umetniških praks, restavriranja/konserviranja likovne in tehnične dediščine, arhitekture in etnološke likovne dediščine.

Njena vloga v javnem kulturnem življenju je: promovirati razumevanje in odnos do vsega likovnega in vizualnega na visokem nivoju, ker je to pomembno. S predstavitvami del izobraženih umetnikov, želimo gojiti zavest o pomembnosti poznavanja likovnosti in vizualnosti za sodobnega kulturnega človeka. Poleg razstavljalcev iz vse Slovenije skrbimo tudi za predstavitve domačih – lokalnih izobraženih umetnikov, z raznimi načini sodelovanja pa organiziramo tudi razstave na mednarodnem nivoju.

Galerija Domžale sistematično gradi zbirko likovnih/vizualnih del, ki postaja pomembna umetniška zbirka našega mesta. Skrb za likovno in vizualno umetnost bi radi razširili tudi na likovna dela na javnih mestih po celotni občini, ker bi tako zaokrožili vse dejavnosti povezane z likovno/vizualno umetnostjo.

Dejavnosti, ki potekajo ob razstavah so usmerjene predvsem v izobraževanje zainteresirane publike, ter usmerjanje mladine k razumevanju likovnosti. Te dejavnosti so zlasti otroške delavnice, vodstva po razstavah ter projekt Galerija na potepu, ki se je odlično uveljavil kot izjemna popestritev življenja z obiski vrhunskih in pomembnih razstav doma in v tujini.

Jurij Smole, vodja programa 
Julij 2024
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31