Kulturni dnevi

Ponujamo tri različice vsebinsko bogatih kulturnih in tehniških dni. Naše mesto namreč skriva mnogo zanimivosti in prav je, da jih spoznajo tudi mlade generacije!

Slamnikarski sprehod / OŠ, SŠ
Med raziskovalnim sprehodom skozi mesto bomo čas zavrteli nazaj in skočili v obdobje, ko so bile domžalske ulice precej drugačne kot danes. Na sprehodu bodo mladi spoznali okoliščine, ki so botrovale k nastanku Domžal, s pomočjo različnih nalog in pripomočkov bodo opazovali kako se je mesto spreminjalo skozi čas in kako je na spremembe vplivalo slamnikarstvo. 

Trajanje: 120–180 min
Cena: 5,50 eur na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnina v muzej, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1,50 eur. Program je primeren tudi za večje skupine (do 70 učencev)
Dodatne informacije in prijava: slamnikarski.muzej@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Katarina Rus Krušelj.


Slamnikarski sprehod

Domžalski kulturni potep / OŠ, SŠ
Sestavite si svoj kulturni dan in se odpravite na potep po raznolikih kulturnih prizoriščih v središču našega mesta! Izbirate lahko med programi, ki jih nudimo v Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Glede na vaše želje in interese se dogovorimo o vsebinskih poudarkih dneva dejavnosti.

Trajanje: 120–180 min
Cena: 5,50 eur / na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnine, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1,50 eur. Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.
Dodatne informacije in prijava: suzana@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Suzana Kokalj.Ustvarjalna delavnica v Galeriji Domžale

Kino dan / OŠ
Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »filmskega kulturnega dneva«. Najprej si bomo ogledali film, potem se bomo o filmu pogovarjali, nato pa se bomo odpravili še na ustvarjalno delavnico in ogled kina.

Trajanje: 120–180 min (glede na dolžino filma in dodatnih dejavnosti)
Cena: 6,50 eur (vključena kino vstopnica, vodstvo in delavnica). Spremljevalci brezplačno. Dejavnost je zaradi prostorskih omejitev omejena na dve skupini oz. razreda.
Dodatne informacije in prijava: jure@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Jure Matičič.


Kino dan v Mestnem kinu Domžale
 
Maj 2024
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31