Kulturni dnevi

Ponujamo tri različice vsebinsko bogatih kulturnih in tehniških dni. Naše mesto namreč skriva mnogo zanimivosti in prav je, da jih spoznajo tudi mlade generacije!

Slamnikarski sprehod /OŠ, SŠ
Med raziskovalnim sprehodom skozi mesto bomo čas zavrteli nazaj in skočili v obdobje, ko so bile domžalske ulice precej drugačne kot danes. Na sprehodu bodo mladi spoznali okoliščine, ki so botrovale k nastanku Domžal, s pomočjo različnih nalog in pripomočkov bodo opazovali kako se je mesto spreminjalo skozi čas in kako je na spremembe vplivalo slamnikarstvo. 

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur / na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnina v muzej, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1 eur.
Dodatne informacije in prijava: slamnikarski.muzej@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Katarina Rus Krušelj.


Slamnikarski sprehod


Domžalski kulturni potep / OŠ, SŠ
Sestavite si svoj kulturni dan in se odpravite na potep po raznolikih kulturnih prizoriščih v središču našega mesta! Izbirate lahko med programi, ki jih nudimo v Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Glede na vaše želje in interese se dogovorimo o vsebinskih poudarkih dneva dejavnosti.

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 5 eur / na učenca (vključeno strokovno vodstvo, vstopnine, delovni listi). Spremljevalci brezplačno. Po dogovoru je možna tudi izvedba ustvarjalne delavnice. Cena delavnice je 1 eur.
*Program je primeren tudi za večje skupine oz. tri oddelke hkrati.
Dodatne informacije in prijava: lucka@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Lučka Berlot.Ustvarjalna delavnica v Galeriji Domžale


Kino dan / OŠ
Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »kino dneva«.

Trajanje: 120 – 180 min
Cena: 6 eur (vključena kino vstopnica, vodstvo in delavnica). Spremljevalci brezplačno.
Maksimalno število udeležencev: 60
Dodatne informacije in prijava: jure@kd-domzale.si, kontaktna oseba je Jure Matičič.Kino dan v Mestnem kinu Domžale
 
Maj 2023
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31