Filmska vzgoja

V Mestnem kinu Domžale ponujamo več možnosti za izvedbo šolskih projekcij, ki temeljijo na aktualni ponudbi filmov ter na seznamu priporočenih filmov, za katere imamo pripravljene tudi dodatne materiale in dejavnosti. Po ogledu izbranega filma lahko izvedemo tudi pogovore ali delavnice, po animiranih filmih za najmlajše pa izvajamo ustvarjalne delavnice, povezane z animacijo in optičnimi igračami.

INFORMACIJE IN PRIJAVA
Za šolske projekcije, Filmski klub in brezplačne filmske vsebine se lahko prijavite na elektronskem naslovu jure@kd-domzale.si, za dodatne informacije pa lahko pokličete na 01/722 50 50 oz. 031 322 551 (kontaktna oseba je Jure Matičič).

CENA VSTOPNICE
3,5 eur na učenca oz. obiskovalca / spremljevalci brezplačno.

SPLETNE ŠOLSKE PROJEKCIJE IN DODATNE VSEBINE
V primeru zaprtja šol, vrtcev ali Mestnega kina Domžale omogočamo tudi spletne filmske projekcije. Na voljo so filmi, ki so označeni s posebno nalepko. Po projekcijah lahko (običajno preko aplikacije Zoom) izvedemo tudi pogovore po filmu, delavnice optičnih igrač ali vodstvo po Mestnem kinu Domžale.

KINO IZ KOVČKA
V zadnjih letih smo se soočali z najrazličnejšimi razmerami in ker včasih prevoz do kina ni bil mogoč ali pa je bil otežkočen, smo se odločili, da naš kino spravimo v potovalni kovček in se odpravimo naokoli. Če imate primeren in dovolj velik prostor, ki lahko služi kot začasna kino dvorana, lahko filmsko projekcijo izvedemo na vaši šoli ali v vrtcu ter jo pospremimo s pogovorom ali delavnico.

BREZPLAČNI PROGRAMI FILMSKE VZGOJE
V šolskem letu 2023/24 bomo znova izvajali programe filmske vzgoje, ki bo otrokom iz vrtcev ter osnovnih in srednjih šol iz Domžal in okoliških občin omogočil brezplačen ogled filma s spremljevalno dejavnostjo. V ta namen smo naredili poseben izbor filmov in nabor spremljevalnih aktivnosti. Število mest je omejeno, zato prijave za brezplačne filmske dejavnosti zbiramo do zapolnitve mest. Program izvajamo tudi v primeru spletnih filmskih projekcij.

FILMSKI KLUB
V sodelovanju s šolami, predvsem kot povezava z izbirnim predmetom Filmska vzgoja in izbirnimi predmeti na področju Vzgoje za medije, Likovnega snovanja ... V šolskem letu 2023/2024 se bomo srečavali enkrat mesečno oz. v dogovorjenih terminih: najprej si bodo mladi z mentorji ogledali izbrani film in se o njem pogovarjali z gostom (filmski ustvarjalci, teoretiki, filmski kritiki ...) in izpostavili izbrano temo. Med letom bodo tako delali intervjuje, pisali recenzije in raziskovali filmsko produkcijo. Dejavnost je za šole iz Domžal in okoliških občin, ki izvajajo izbirni predmet Filmska vzgoja, brezplačna. Filmski klub izvajamo tudi s pomočjo spletnih filmskih projekcij in pogovorov preko Zooma.

FILMSKI KULTURNI DAN 
Vsak je že kdaj obiskal kino, le redki pa vedo, kaj vse se mora zgoditi, da do filmske projekcije sploh pride. Od kod prihaja zvok in slika, kdo je kinooperater in kakšni zanimivi pripomočki se skrivajo v njegovi kabini? Odgovore na vsa vprašanje in še marsikaj drugega boste izvedeli v okviru »filmskega kulturnega dneva«. Najprej si bomo ogledali film, potem se bomo o filmu pogovarjali, nato pa se odpravili še na ustvarjalno delavnico in ogled kina. | Trajanje: glede na dolžino filma in dodatnih dejavnosti | Cena: 6,5 eur (vključena kino vstopnica, vodstvo in delavnica). Spremljevalci brezplačno. | OŠ, SŠ 

SEZNAM PRIPOROČENIH FILMOV
Spodaj so navedeni priporočeni filmski naslovi glede na primernost po letih, na voljo pa je tudi vsa aktualna ponudba filmov za otroke in mladino. Gre za filme, za katere menimo, da izstopajo po kvaliteti, sporočilni vrednosti in možnosti poglobljenega pedagoškega dela, pogovora po filmu, ustvarjalnih delavnic …


AKTUALNA PONUDBA FILMOV JESEN / ZIMA 2023

                               
 
Maj 2024
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31