Bobri na potepu

BOBRI NA POTEPU
15. festival kulturno-umetnostne vzgoje
Bobri se med 25. marcem in 15. aprilom znova potepajo po Domžalah, z brezplačnimi dogodki v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale, Mestnem kinu Domžale, Galeriji Domžale, Slamnikarskem muzeju in Menačenkovi domačiji. Tema letošnjih bobrov je Drugi in jaz.

MINI GALERIJA
Sobota, 25. marca ob 10.00 (za izven)
Galerija Domžale
primerno za 5+ / 60’ / ustvarjalna delavnica in vodstvo po razstavi 
Prijave in informacije: Lučka Berlot, lucka@kd-domzale.si

MiniGalerija se vrača! V okviru festivala kulturno umetnostne vzgoje Bobri se bomo ponovno družili v Galeriji Domžale ... Ogledali si bomo marčevsko razstavo, se poigrali in razvijali našo kreativnost ter ročne spretnosti s pomočjo zanimivih ustvarjalnih izzivov. 

TITINA
Nedelja, 26. marca ob 18.00 (za izven)
Mestni kino Domžale
primerno za 6+ / 90' / animirana družinska pustolovščina
Režija: Kajsa Næss, scenarij: Kajsa Nass, Per Schreiner /Norveška, Belgija, 2022 sinhronizirano v slovenščino, distribucija: Fivia 

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

POSTANI SLAMNIKAR/ICA ZA EN DAN!
Sobota, 1. aprila, ob 11.00 (za izven)
Slamnikarski muzej Domžale
primerno za 6+ / 60’ / interaktivni muzejski program
 
Prijave in informacije: Katarina Rus Krušelj, menacenk@kd-domzale.si 

Rokodelski prikazi in delavnice z vpogledom v preteklost in sedanjost slamnikarske obrti / z dogodkom se priključujemo mednarodnim rokodelskim dnevom v okviru European Artistic Crafts Days.

MIŠKA KAŠKO KUHALA
Nedelja, 2. aprila, ob 17.00 (za izven)
Kinoklub 
primerno za 2+ / 45’ / lutkovna predstava / omejeno število sedežev

Gledališče Zapik / ideja in izvedba: Jelena Sitar, Igor Cvetko 

Palec, Kazalec, Sredinec, Prstanec in Mezinec so lutke, ki se skrivajo, kradejo čokolado, padejo v vodo in se rešijo z nje, nosijo v mlin, pečejo kruhek, z miško kuhajo kaško in, kot otroci, nočejo spat. V predstavi sledimo petim slovenskim otroškim prstnim igram s petimi različnimi lutkovnimi tehnikami, v drugem delu pa se lutkovna predstava prevesi v skupno igro, v kateri gledalci postanejo aktivni igralci.

KAKO ZRASTE DRUŽINSKO DREVO?
Od 3. do 14. aprila / dopoldne / za šole / obvezna predhodna najava 
Menačenkova domačija Domžale
primerno za 9+ / 90’ / vodstvo po razstavi z delavnico
 
Prijave in informacije: Katarina Rus Krušelj, menacenk@kd-domzale.si / od 3. do 14. aprila 2023 v dopoldanskem času s predhodno najavo najkasneje do 27.3. (za en dogodek sprejmemo en razred)
 
O grajskih vrtnarjih: Iz arhiva družine Rojc s Hudega pri Radomljah – vodstvo po razstavi z delavnico. Voden ogled po razstavi s poudarkom na rodoslovju oz. raziskovanju družinskih korenin. Na delavnici bomo ustvarjali predloge za svoje družinsko drevo z različnimi načini in materiali.

MILOSTI POLNI
sobota, 8. aprila, ob 18.00 (za izven)
Mestni kino Domžale
primerno za 9+ / 109' / mladinski film / Llenos de gracia 

Režija: Roberto Bueso, scenarij: Roberto Bueso, Óscar Díaz Cruz, igrajo: Carmen Machi, Dairon Tallon, Adrián López, Pau Márquez, Adrián Marín, Paula Usero, Anis Doroftei, Pablo Chiapella, Manolo Solo, Nuria González / Španija, 2022, podnapisi,  distribucija: Demiurg

Navdihujoč družinski film o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici dečkov iz internata, poln humorja, topline in srčne predanosti

PU
sobota, 15. aprila, ob 10.00 (za izven)
Kulturni dom Franca Bernika Domžale
primerno za 3+ / 40' / Lutkovna predstava

Lutkovno gledališče Pupilla / režija: Rita Bartal Kiss / igrata: Petra Kavaš, Vitomir Vratarič 

Pu je predstava o medvedku, o tistem, ki živi v stoletni hosti in ima najraje na svetu med. No, in seveda svoje prijatelje, pujska, zajca in osla. Skupaj rešujejo uganke kot: kako preslepiti roj čebel, kako zvabiti v past slona, kako pogostiti zmerom lačnega medvedka in katero darilo lahko razvedri velikega žalostnega osla.

INFO
Vse prireditve v okviru Bobrov na potepu so brezplačne. Za udeležbo na prireditvah za ŠOLE je obvezna prijava, za prireditve, označene z napisom ZA DRUŽINE, pa morate prevzeti brezplačne vstopnice. Kjer je to navedeno, je za delavnice obvezna prijava.

Podrobnejše informacije o Bobrih lahko dobite preko elektronske pošte simona@kd-domzale.si ali preko telefona 01/722 50 50.


 
Maj 2023
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31