miniGalerija

Galerija Domžale je prostor, kjer z velikim veseljem združujemo in povezujemo umetnost ter mlade. 

Vrata na široko odpiramo najmlajšim, ki umetnost doživljajo zelo neobremenjeno in brez dlake na jeziku. Osnovnošolcem, ki že kritično opazujejo svet okrog sebe in povezujejo videno s svojimi izkušnjami. Srednješolcem, ki v galerijski prostor prinašajo zanimiva vprašanja in z nas z njimi vabijo k  poglobljenemu razmisleku. Skupaj se učimo spoštovanju različnosti mnenj in doživljanja umetnosti.

Ker je naša galerija majhna, se lahko pozorno posvetimo vsaki razstavljeni umetnini, o videnem debatiramo in razvijamo likovna obzorja. Naši programi so primerni za obogatitev učnih vsebin v vrtcu, osnovni in srednji šoli, dodatne informacije o pedagoških programih pa so na voljo na naši spletni strani in v zloženki, ki je posvečena kulturni vzgoji.   

Vsaka sezona prinese kaj novega, nove izzive, priložnosti in spoznanja. V letošnji se veselimo obnovljenih prostorov, ki nam bodo omogočili še bolj raznoliko pedagoško delo in sproščeno ustvarjanje. Tudi letos bomo v povezavi z zanimivimi razstavami spodbujali pristno kreativnost naših obiskovalcev, mladih in odraslih, ki so dovolj pogumni, da se spopadejo z ustvarjalnimi izzivi, ki jih ponuja sodobna umetnost. 

Vabimo vas, da nas obiščete v okviru sedaj že tradicionalnih sobotnih miniGalerij – ustvarjalnih delavnic, ki potekajo vsako drugo soboto po odprtju razstave. Med kratkim vodenim ogledom razstave z obiskovalci spoznavamo umetnika in njegovo delo, z galerijsko detektivskim pristopom raziskujemo različne likovne tehnike, postopke in materiale. Obogateni z vtisi in novim znanjem se nato lotimo  ustvarjanja. Delavnice so primerne za malčke od četrtega leta naprej, zelo veseli pa bomo tudi starejših obiskovalcev. Zanje pripravljamo nekoliko zahtevnejše in prav tako zanimive likovne izzive. 

Rezervirajte si torej sobotno dopoldne, prinesite s seboj dobro voljo in željo po ustvarjanju, za vse ostalo bomo poskrbeli mi.

Vabimo vas, da spremljate naše zloženke, kjer je objavljen aktualni mesečni program, s prijavo na galerija@kd-domžale.com, pa vas o vseh dogodkih obvestimo tudi preko e-pošte. 
 
Lučka Berlot,
strokovna sodelavka za pedagoške dejavnostiminiGalerija / ustvarjalna delavnica ob razstavi Tamare Ćetković
sobota, 8. februar 2020

  

miniGalerija / ustvarjalna delavnica ob razstavi Štefke Košir Petrić
sobota, 21. december 2019

  


miniGalerija / ustvarjalna delavnica ob razstavi Boštjana Kavičič
sobota, 23. november 2019

  

miniGalerija / ustvarjalne delavnice ob dogodku Veter v laseh v Češminovem parku 2018 / sreda, 19.9.2018

   
Maj 2023
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31